Gallakørsel

10 studenterhue regler og traditioner

At få studenterhuen på er en kæmpe milepæl, og med den følger der en række sjove og skøre regler og traditioner. Det er ikke bare en fejring af at have afsluttet sin uddannelse, men også en tid fyldt med fest, grin og minder for livet. Fra klassiske traditioner, som er blevet overleveret gennem generationer, til nye og kreative regler, som de moderne studenter har indført, er studenterhuen ikke bare en hovedbeklædning, men et symbol på fællesskab og ungdommens frihed. Her får du en oversigt over 10 af de sjoveste og mest klassiske regler, du skal kende.

Regler til sjov og ballade

Det bedste ved studenterhuen er de mange sjove regler, der kommer med den. Uanset om det handler om at drikke en øl hurtigere end nogensinde før, eller at finde på kreative måder at markere de bedste minder, er det med huen på hovedet, at festen for alvor begynder. Reglerne til sjov og ballade er lavet for at skabe grin og samvær med dine klassekammerater. Så husk: din hue skal ikke bare være et minde om skoleårene, men også et bevis på alle de vilde oplevelser, du har haft i studentertiden!

De klassiske studenterhue regler

12-tal til eksamen
Får du 12 til en eksamen, er du den heldige vinder af at skulle løbe efter vognen, når i kører fra jeres skole.

Tab af hue – drik en øl på tid
Hvis du taber din studenterhue på gulvet, er det obligatorisk at drikke en øl på tid som straf. Det er en sjov regel, der ofte skaber grin og gode øjeblikke blandt klassekammeraterne.

Solopgang – tegn en sol i huen
Hvis du er oppe hele natten og ser solopgangen, skal du tegne en lille sol i kanten af din hue. Det markerer en nat fyldt med fest og minder.

Kys en student – klip et hak i svedbåndet
Har du kysset en anden student, skal der klippes et hak i svedbåndet. Det er en romantisk og sjov tradition, som mange studenter nyder at følge.

Sov med huen på – klip et hak i skyggen
Hvis du kommer til at falde i søvn med studenterhuen på, skal der klippes et hak i skyggen. Det symboliserer, at du har festet lidt for meget, men også at du har haft det sjovt!

Bade i havet – lav en bølgetegning
Hvis du under din studentertid bader i havet med din studenterhue på, skal du tegne en bølge i foret. Det er en vild tradition for de modige, og bølgetegningen bliver et minde om en helt særlig oplevelse.

Drik af huen – én gang i livet
Det er kun tilladt at drikke af studenterhuen én gang i løbet af hele studentertiden. Det skal være en fælles aftale med dine klassekammerater, og det er et stort øjeblik, som symboliserer sammenhold.

Det mindste hoved
Hvis du er den i klasse med det mindste hoved, skal du have en kasse øl med på vognen.

Gå med huen i 24 timer – skriv 24 i huen
Hvis du går med huen i 24 timer i træk, skal du skrive tallet 24 indvendigt i huen. Det er en sjov udfordring, som mange studenter kaster sig ud i for at teste deres udholdenhed.

Skriv din karakter i huen
Når du har været til din sidste eksamen og kommer ud, skal du skrive din karakter i midten af huen

Har I styr på jeres studentervogn?

Er I stadig på jagt efter den perfekte studentervogn? Så er det vigtigt at være ude i god tid! I er kommet til det rette sted. Sørg for at vælge en vogn, der passer til jeres behov.Er i klar til at køre gennem byen og fejre dagen med stil? Find jeres vogn nu, så alt er på plads til den store dag!

Oftest stillede spørgsmål

Nej, det anbefales ikke at vaske sin studenterhue, da den kan miste sin form og autenticitet. Brug hellere huen med stolthed, som den er!

Hvis huen er for stor, kan du tilføje en lille pude indvendigt, så den sidder bedre på hovedet. Mange studenter oplever, at huen udvider sig lidt efter brug.

Traditionelt set må man tage huen på efter sin sidste eksamen, når karakteren er blevet givet. Det er et øjeblik fyldt med lettelse og glæde!

Ja, du kan købe en ny hue, hvis den bliver ødelagt, men det er ikke helt det samme som den originale. Den gamle hue vil altid have de bedste minder!