Gallakørsel

OBS: Du befinder dig på Gallakørsel Sjælland – gå til Jylland her.

Studentervogn regler

Når huen er sat på hovedet, og eksamensbeviset er i hus, er det tid til at fejre en af livets store milepæle, som er studenterkørsel. En vigtig del af planlægningen er at sætte sig ind i reglerne for studentervogne. Disse regler er skabt for at sikre, at alle får en sjov, sikker og fed oplevelse.

Hvilke studentervogn regler findes der?

1. Hold jer inden for vognen under kørsel
Den vigtigste regel, når du og dine klassekammerater skal på studenterkørsel, er, at ingen må hænge på siden af vognen. Dette er afgørende for jeres sikkerhed og for at undgå ulykker under kørslen.

2. Vognen skal være godkendt
Når man planlægger studenterkørsel er det et krav, at vognen er blevet synet af en godkendt synsvirksomhed inden for det seneste år før kørslen. Synet sikrer, at vognen opfylder alle sikkerhedskrav og er klar til den store dag.

Når I vælger en vogn, kan det være en god idé at bede om at se synsrapporten, så I er sikre på, at alt er i orden. Det giver ro i maven og sikrer, at I kan fokusere på at nyde dagen uden bekymringer.

3. Hvem må være med på studentervognen?

En vigtig regel for studenterkørsel er, at kun personer, der har bestået minimum en 2-årig ungdomsuddannelse, som må være på studentervognen.

Man må derfor ikke medbringe sine forældre, søskende eller en dj.

4. Forsikring 
Hver vogn er godkendt til et bestemt antal personer, som ikke må overskrides. Hvis en studentervogn er godkendt til 30 personer, er det kun disse 30 personer, der er dækket af forsikringen. Det er derfor vigtigt at sørge for, at jeres studentervogn er tilladt det antal der skal med på vognen.

5. Depositum
Når I skal bestille en studentervogn, er det vigtigt at være opmærksom på, at der ofte skal betales et depositum ved booking. Dette depositum, også kaldet forudbetaling, sikrer, at aftalen bliver overholdt og man har booket vognen.

6. Hastighed
Studentervogne må maksimalt køre 40 km/t i tæt bebyggede områder og 60 km/t udenfor. De skal også overholde de generelle hastighedsbegrænsninger og må ikke køre på motorveje eller motortrafikveje. Dette er vigtigt at tage højde for, når I planlægger ruten til jeres studenterkørsel.

7. Chaufførens hviletid
Chaufførens hviletid skal indgå i jeres planlægning i henhold til køre- og hviletidsreglerne. Det betyder, at der skal planlægges et stop på mindst 30 minutter undervejs.

Alle studentervogne skal desuden være udstyret med en fartskriver, som registrerer køretid og hastighed. Fartskiven sikrer, at chaufføren overholder køre- og hviletidsreglerne, hvilket er med til at garantere jeres sikkerhed under studenterkørslen.

Book jeres studentervogn hos gallakørsel

Hos Gallakørsel tilbyder vi godkendte studentervogne, der opfylder alle sikkerhedskrav. Vores udvalg rummer vogne med plads til alt fra 20 til 50 personer, så I kan finde den perfekte vogn til jeres klasse.

Sådan sikre I en vellykket tur
For at få en vellykket studentervogn tur kan det være en god ide at forbedre sig. Pynt vognen på forhånd, sørg for drikkevarer til turen, og udpeg et par personer til at holde styr på tidsplanen.

studentervogn regler